marți, 12 iunie 2012

Mousse de ciocolata

Reteta din categoria: Spume si creme dulci Trimisa de maflo pe 19 noiembrie 2009 Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate medie) Ingrediente: 350 g ciocolata neagra 180 g zahar farin 4 oua 250 ml Cointreau 200 ml frisca lichida 75 g unt Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain-marie dupa care se adauga untul treptat si se lasa sa se raceasca. Se bate galbenusul cu zaharul dupa care se adauga Cointreau. Albusurile se bat spuma ca pentru bezele. frisca se bate dar fara zahar. Cand ciocolata este aproape rece se aduga treptat amestecul de galbenus cu zahar si cu Cointreau dupa ce sa incorporat acest amestec se adauga frisca treptat si ultimul adaugam albasul batut spuma (tot treptat). Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem moussul in forme mici si se da la frigider 3 ore inainte de a se consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu