suntem prieteni cu toti si pentru orice problema incercam sa ne sfatuim si sa ne fim alaturi... si daca e nevoie schimbam scutece sau gatim impreuna
marți, 12 iunie 2012
praji
http://www.copii.psiholog-bacau.net/radio_copii.htm#
praji cu iaurt
Ingrediente
1 borcan de iaurt, 3 borcane cu faina (1 borcan = echivalentul continutului borcanului de iaurt utilizat), 1 borcan cu zahar, o jumatate de borcan cu ulei, 2 oua, 1 pachetel de zahar vanilat, jumatate de pachetel de praf de copt, putina sare.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se pun la copt in cuptorul incins la 200°C, unde se tin timp de 30 de minute. Dupa ce prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a i-o servi bebelusului.
Reteta poate fi modificata dupa dorinta celui care o prepara, adaugand fructe sau pasta de ciocolata.
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 2 linguri cu varf de cacao
- o esenta de rom
- zahar cu aroma de rom (optional)
- 1 varf de cutit cu sare
Mixam iaurtul, zaharul + esentele, pana cand obtinem o crema omogena. Lasam gelatina in 50 ml de apa rece, pana se umfla, apoi o topim, avand grija sa nu fiarba. O lasam sa se racoreasca putin, apoi o punem peste crema de iaurt si mixam bine. Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Tapetam tava cu folie alimentara si punem blatul din nou in tava. Il ungem cu dulceata si turnam peste crema de iaurt. Uniformizam cu o spatula si dam cu o spatula, apoi dam la rece. Cand incepe sa se intareasca, preparam glazura dupa indicatiile de pe pachet si marmoram prajitura cu ea. Dam din nou la frigider pana se intareste crema, aproximativ 2 ore.
praji cu visine
-12 linguri cu zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-4 oua
-9 linguri ulei
-10 linguri lapte (caldut)
-15 linguri cu varf de faina
-1 pliculet praf copt aprox 700-800 gr visine fara samburi
praji cu visine
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1/2 kg de visine proaspete (sau 1 borcan de 400 g cu visine conservate cu aspirina si zahar)
7 linguri zahar
5 linguri ulei
7 oua
8 linguri faina
coja de portocala sau de lamaie rasa
Mod de preparare:
Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile spuma cu cele 7 linguri de zahar puse pe rand. Adaugam unul cate unul galbenusurile, lingura cu lingura uleiul, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara, se toarna aluatul iar deasupra se presara visinile scurse de zeama si trecute prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. (sau se da tava la cuptor la foc potrivit iar dupa 4-5 minute cand prajitura s-a ridicat putin se pot presara deasupra fructele fara a le mai trece prin faina). Prajitura este gata cand s-a rumenit frumos.Se serveste taiata in patrate si presarata cu zahar pudra vanilat. Se pot inlocui cu succes visinile cu caise sau piersici.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina; 200 g zahar pudra; 4 oua; 4 linguri ulei; 4 linguri apa; 4 g praf de copt (1 lingurita); 1 lingura otet; 1 lingurita esenta de vanilie; 1 varf de lingurita de sare. IMPORTANT – toate ingredientele trebuie lasate la temperatura camerei, 2-3 ore inainte de preparare. pentru umplutura: 500 g visine (din compot, proaspete sau congelate – IMPORTANT: dupa ce scoateti samburii lasati visinele la scurs, intr-o strecuratoare, de seara pana dimineata); 1 lingura scortisoara; 1 lingura zahar pudra; 2 linguri faina.Preparare prajitura cu visine si scortisoara: Turnati apa peste zaharul pudra si amestecati pana se omogenizeaza. Separati albusurile de galbenusuri. Puneti in mixer albusurile si adaugati sarea. Mixati albusurile 1 minut, la viteza mica, dupa care mariti viteza pana obtineti o crema care seamana cu frisca, iar daca intoarceti vasul crema se tine de vas si nu cade.Dupa ce ati obtinut spuma din albusuri, adaugati zaharul topit, putin cate putin, mixand in continuare pana se integreaza total in compozitie. Adaugati apoi galbenusurile de ou, unul cate unul (nu se adauga urmatorul galbenus pana nu se integreaza perfect cel de dinainte).Dupa ce ati incorporat in compozitie si galbenusurile, incepeti sa adaugati faina, cu o lingura, pana o terminati, si mixati in continuare la viteza mica, pana obtineti o compozitie omogena.Turnati apoi otetul peste praful de copt, amestecati putin pana se dizolva, dupa care turnati-l peste compozitie si mixati in continuare la viteza mica.Dupa ce s-a integrat in compozitie si praful de copt, adaugati si esenta de vanilie. Mixati in continuare, adaugati uleiul si mixati inca 1 minut. Dupa ce ati mai mixat 1 minut compozitia, la viteza mica, opriti mixerul si aveti aluatul pentru prajitura gata.Puneti intr-un bol cele doua linguri de faina, adaugati scortisoara si zaharul pudra, si amestecati pana se integreaza uniform toate ingredientele.Turnati visinele in praful obtinut si amestecati-le bine cu o lingurita, dar cu grija, ca sa nu le sfaramati. Dupa ce toate visinele au fost date prin amestecul de faina, scortisoara si zahar, puneti o hartie de copt in forma (eu am folosit o forma de tort, dar puteti folosi si tava) si turnati aluatul in forma/tava.Puneti apoi visinele deasupra, aranjandu-le uniform pe toata suprafata.Dupa ce ati asezat toate visinele pe aluat, introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati prajitura in cuptor timp de 45 de minute. Cand este facuta, capata la suprafata o culoare aurie.Dupa ce s-a facut, scoateti forma din cuptor, desfaceti usor inelul tavii, ajutandu-va de o paleta subtire, dupa care lasati prajitura sa se raceasca 20 de minute. Cand inca este calda presarati zahar pudra, pe intreaga suprafata, si lasati-o sa se raceasca bine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu