marți, 12 iunie 2012

Prajitura cu morcovdepost

Ingrediente: - trei sferturi de cana de zahar; - 1 cana de apa minerala; - trei sferturi de cana de ulei; - 1 plicutet zahar vanilat; - 1 cana morcovi dati pe razatoarea mica (cam trei morcovi micuti spre mijlocii :p ar trebui sa fie suficienti) - faina cat cuprinde (aluatul ar trebui sa fie un pic mai moale decat cel de chec) - 1 praf de copt stins cu zeama de portocala (in cazul meu a fost de clementina ca alta n-aveam :p ) Le amestecati toate ingredientele pana obtinem aluatul de ziceam mai sus ca ar trebui sa fie un picut mai moale decat cel de chec. Puneti cam tot ce-ati obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Am zis ca puneti “cam tot” pentru ca mai pastrati un picut din compozitie pe care-o ingrosati cu faina mai multicica, pana obtineti un aluat gros, nelipicios, pe care-l veti da pe razatoarea mare chiar deasupra tavii cu aluatul, imediat ce puneti si gemul peste ce-aveti in tava. Eu am pus peste jumatate de tava dulceata de portocale si peste cealalta jumatate, gem de piersici! Asa-i daca avem numai mofturosi la masa Bagati la cuptorul preincalzit! Cand se rumeneste (incercati si cu o scobitoare, aluatul, sa nu se lipeasca si sa fie copt) scoateti, lasati la racit, taiati si …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu